Inverteres split klíma jelentése

inverteres-split-klima-taviranyitoval

Az inverteres split klíma jelentése nem bonyolult, ha megértjük, hogy mit jelent külön-külön az inverteres klíma és a split szó. A jelentésüket elmagyarázzuk és utána érthető lesz az egész fogalom jelentése. Illetve néhány fontos információt is átadunk az inverteres split klímákról.

Inverteres split klíma jelentése

Inverteres klíma jelentése

Az inverteres klíma azt jelenti, hogy a kompresszor fordulat szabályozását optimalizálni tudja, így egy optimális szinten képes működni folyamatosan. Ez gazdaságosabb működést eredményez és számos más pozitív előnyt jelent.

Split jelentése

A split szó pedig osztottságot jelent. Ebben az esetben a klímaberendezés két részre oszlik, a kültéri és a beltéri egységre, amit rézcsövek kötnek össze egymással.

Inverteres split klíma jelentése

Tehát az inverteres split klíma azt jelenti, hogy az inverter által optimalizált működésű klímák két részből állnak. Kültéri és beltéri egységből.

Megkülönböztetünk mono és multi split klímákat. A mono split klíma egy helység hűtését, a multi split klíma több helység hűtését teszi lehetővé.

inverteres-split-klima-taviranyitoval

Inverteres split klíma előnyei

  • Gazdaságosabb működés
  • Kisebb zajszint
  • Optimalizált működés
  • Kevesebb helyet foglalnak a szobában

Split klíma és inverteres split klíma különbsége

A split klímákhoz képest 30-40%-os fogyasztás csökkenést lehet elérni az inverteres split klímákkal. Ez annak köszönhető, hogy az inverter szabályozza a kompresszor fordulatszám teljesítményét, így mindig az optimális szinten tud működni. Nem kapcsol le teljesen és nem megy 100%-os teljesítménnyel.

A hagyományos split klímák a legmagasabb fokozaton működnek addig, amíg le nem hűtik a helység hőmérsékletét. Utána lekapcsolnak.

Az inverteres split klímákkal a fűtés is megoldható gazdaságosan. A Fűtés inverteres split klímával című cikkemben erről részletesen írok.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .