Fűtés inverteres split klímával

legkondicionalo

A mai modern inverteres split klímák között vannak fűtésre optimalizált típusok is, melyekkel költséghatékonyan oldható meg a téli fűtés is. Sokan még nem gondolnak erre a lehetőségre, pedig az egyik leghatékonyabb hatásfok érhető el bizonyos típusú berendezések esetén.

Könnyen felveheti a versenyt a hőszivattyúval, az elektromos radiátorral vagy elektromos kazánnal. Nézzük meg, ezt hogyan lehet megoldani és miért alkalmas fűtésre az inverteres split klíma?

Hogyan fűthetek inverteres split klímával?

Ha szeretnénk a lehető leghatékonyabban fűteni inverteres split klímával, akár még a -20 fokos hidegben is megoldható az energiatakarékos működtetés. Ehhez olyan klímaberendezést kell választani, ami nagyobb teljesítményű ahhoz képest, amekkorára szükség van.

Azért gazdaságosabb, mert a hőszivattyú elv segítségével végzi a fűtés. A meleg levegőt szállítja a megfelelő helyre, ami kevesebb energia fogyasztással jár.

Működése közben nincsenek nagy energia löketek, hanem egy folyamatos, optimális működést állít be, amivel tartani tudja a beállított hőmérsékletet. Ez sokkal kevesebb fogyasztást, kevesebb költséget jelent.

Sokkal komfortosabb ez az optimalizált működés, hiszen nem fújja ránk az erős meleg levegőt.

Kíméli az elektromos hálózatot is. Sok esetben a nagy energia löketek túlterhelték az épület elektromos hálózatát.

Mit jelent az inverteres split klíma? Az Inverteres split klíma jelentése című cikkben részletesen leírom.

Inverteres split klímával fűtés előnyei

Bizonyos típusoknál már gazdaságosan működtethető és felfűthető az adott helység. Több előnyük is van.

  • A bekapcsolás után azonnal forró levegőt kezd el fújni, így gyorsabban melegít.
  • Állítható hőmérséklet.
  • Állítható a meleg levegő kifújás iránya.
  • Állítható a meleg levegő kifújás erőssége.

Kedvezményes “H” tarifa használata

A “H” tarifa azt jelenti, hogy kedvezményes áron számítja fel az energia szolgáltató az elektromos áram díját, amennyiben megújuló energiaforrást hasznosító berendezést üzemeltetünk róla.

Fűtési szezonban, október 15. és március 15. között az éjszakai áramnak megegyező áron kaphatjuk az elektromos áramot. Így még kedvezőbb és költséghatékonyabb lesz használata.

Összegezve

A fűtés inverteres split klímával ma már egy igazán hatékony megoldása lakások, családi házak, irodák fűtésének is. Rendkívül praktikus, hiszen egy készülékkel meg lehet oldani a nyári hűtést és a téli fűtést is, a költségek alacsonyan tartása mellett.

Természetesen minden esetben szakember segítségét érdemes kérni a legjobb inverteres split klíma kiválasztásában.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .